Men som sagt nu är jag tillbaka med massa gott och toppen recept!!
Dagens lunch och/ eller middagstips är
Brysselkålsgratäng med prinskorv.
Måste erkänna att brysselkål tidigare inte varit en av mina favoriter vilket gör att jag varje gång blir så positivt överraskad när jag tillagar det och det smakar fantastiskt gott!!
Ge det en chans, tror ni kommer gilla det!
Ta hand om er och era nära och kära.
I dessa oroliga tider behöver vi all kärlek vi kan få!
Kram Dee!!
Bryssekålsgratäng med prinskorv.
1 kg färsk brysselkål
3 ägg
1 dl grädde
1/2 pkt Philadelphia original
100 g cremefraiche
1 dl riven ost
Parmesan (efter smak)
Salt, vitlökskrydda, vitpeppar
3 msk touch of taste kalvfond
Koka brysselkålen i 10-15 min, krydda vattnet med 3 msk touch of taste kalvfond.
Sila och häll brysselkålen i önskad form.
Blanda alla de övriga ingredienserna i en skål och häll över brysselkålen.
Toppa med lite ost och riv lite parmesan över (helt frivilligt).
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 min, när gratängen fått fin färg helt enkelt så är den klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar