Här kommer receptet på lillans nya favorit LCHF vaniljpannacotta med tuppkakeglasyr och kokos, hon har fått gotta sig lite extra nu när hon varit så dålig.
Ta hand om er alla fina!
Kram Dee!
LCHF vaniljpannacotta med tuppkakeglasyr och kokos.
Vaniljpannacotta.
3 dl grädde
3 krm vaniljpulver
4 tsk sukrin melis ( sötning anpassas efter egen smak)
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda grädde, sukrin och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
Låt svalna i 5 min och blanda sedan i gelatinbladen (glöm ej krama ut vattnet ur gelatinbladen innan ni lägger i dem i grädden).
Häll upp i portionsskålar och in i kylen några timmar.
Tuppkakeglasyr.
1/2 dl sukrin melis
2 krm vaniljpulver
50 g smör
1 äggula
Gör glasyren när pannacottan är klar.
Smält smör i en kastrull, tillsätt sukrin och vaniljpulver.
Ta av kastrullen från spisen och rör hastigt ner äggulan.
Värm nu försiktig upp glasyren på låg värme igen till den tjocknar, rör om hela tiden.
Låt svalna i några minuter och bre glasyren över pannacottan och toppa med kokos.
Underbart gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar