Har några dagar sett massa klipp och delningar på hemgjord NUTELLA....
Var smidigt att göra och lätt att LCHF anpassa genom att byta ut sockret till sukrin sötningsmedel.
Smakar det som vanlig NUTELLA - NEJ det gör det inte.
Men är absolut ett gott alternativ och kan användas till massa goda och lätta desserter.
Hoppas ni gillar det!!
Kram Dee!!!
Nutella....
200 g hasselnötter
1 dl kakao
1-1,5 dl sukrin melis
2 msk rapsolja eller olivolja
100 g äkta smör
Rosta hasselnötterna på 200 grader mitt i ugnen i ca 10-15 min.
Häll över nötterna på en kökshandduk och gnugga bort skalet.
Kör nu hasselnötterna i matberedaren.
Tillsätt olja, sukrin och kakao och kör ännu en gång till det blir en fin kräm.
Lägg över krämen i en skål och lägg i smöret lite i taget och mixa med en stavmixer till du har en helt fin och slät nutella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar