Hoppas ni haft en underbar helg.
Här kommer dagens mattips.
Tacopaj ala LCHF.....
definitivt en av mina favoriter, underbart gott, super lätt, smidigt att tillaga och man kan i princip välja och vraka precis vad man vill ha i den.
Må gott!!
Kram Dee!!
Tacopaj ala LCHF...
Pajdeg:
100 g smör (rumstemperatur)
1 dl mandelmjöl
1 dl Cocosmjöl
1 dl sesamfrön
1 krm salt
1 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smör och till sist ägget.
Blanda ihop till en jämn och fin pajdeg.
Tryck ut pajdegen i en smord springform och låt vila i kylskåpet ca 30-40 min.
Förgrädda pajskalet i 10 min på 175 grader mitt i ugnen.
Fyllning:
800 g nötfärs
LCHF tacomix (köpt) eller egenblandad tacokrydda (efter smak)
1-2 Paprika
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost
Stek nötfärsen, tillsätt köpt tacomix eller din egengjorda tacoblandning, smaka av så du blir nöjd med kryddningen.
Tillsätt 1/2 dl vatten och låt små sjuda 10-15 min.
Blanda i paprikan när färsen börjar bli klar.
Vispa ihop ägg, grädde och ost.
Fyll det förgräddade pajskalet med köttfärsen och häll över äggsmeten.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min på 175 grader, stäng av spisen och låt pajen ligga kvar i eftervärmen ytterligare 30 min.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar