Hoppas ni haft det bra och är redo för en ny vecka och nya tag!
Här kommer dagens recept...
Kladdig LCHF chokladkaka med chokladglasyr och kokos...såååå gott!!!!
Vill bara påminna om att om man äter strikt LCHF kost, titta bort!!
Kakan innehållet både mörkchoklad och sötningsmedel vilket gör att kollisarna sticker iväg lite.
Ni som äter liberalt eller bara vill unna er något gott ibland som jag gör, missa inte detta för allt i världen!!
Take care!
Kram Dee!
4 ägg
100 g mörkchoklad (minst70%)
2 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
100 g äkta smör
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Vispa ägg och sukrin fluffigt.
Smält chokladen och smöret ihop i micron, kör korta stunder och rör om varje gång.
Tillsätt de övriga ingredienserna i ägg och socker smeten.
Rör till sist försiktigt ner choklad och smör blandningen.
Grädda i en smord springform på 175 grader i 15 min mitt i ugnen.
Låt kakan svalna.
Chokladglasyr.
50 g äkta smör
1/2 dl sukrin melis
3 tsk starkt kaffe
2 tsk grädde
2 msk kakao
2 äggulor
Smält smöret, rör ner sukrin, kaffe, grädde och kako. Låt koka upp. Ta av kastrullen från plattan och rör ner äggulorna.
Låt koka upp igen under omrörning, glasyren är klar när den börjar tjockna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar