Känns inte alls som att det är vinter, bara som en grå höstdag och det slutar aldrig blåsa!!!
Har i några dagar sett massa tips och recept på rättikagratäng och kände att detta måste jag testa att göra!!
Såååå gott blev det!!!
Här kommer receptet på hur jag gjorde.
Krämig rättikagratäng....
Take care!!
Dee!!
Krämig rättikagratäng.
1 rättika (stor)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
Salt, svartpeppar, oregano (efter smak)
Ost
Parmesan (valfritt)
Skär rättikan i tunna skivor, hacka löken och pressa vitlöken.
Lägg allt i en kastrull och häll över 2 dl grädde och krydda.
Låt allt koka under lock i 10-15 min.
Smaka av och krydda lite till vid behov. Lägg över allt i en lagom stor ugnsform och häll på ytterligare 1 dl grädde.
Strö på lite parmesan, lägg på ost och avsluta med lite oregano på toppen.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i
45-50 min.
Låt stå och dra några minuter innan servering.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar