Bara mysa med familjen och ta igen sig efter en lång arbetsvecka.
Idag blir det ingen matlagning för min del, familjen ska ut och äta på restaurang, ska fira syskonbarn som fyllt år.
Ser så fram emot en härlig familjedag ute! Bara njuta av god mat och sällskapet.....
Tidigare i veckan gjorde jag ännu en god kyckling rätt som jag tänkte att jag skulle dela med mig av idag.
Jag tillagar ofta mycket mat då vi är en stor familj, ni får försöka anpassa mängden efter er.
Här kommer receptet.
Ha en underbar lördag och ta hand om er!!
Kram Dee!!
Kycklingfilé med sambal oelek.
2 kg kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 paket färska sockerärtor ( helt efter smak)
1 burk Kokosmjölk
Grillkrydda, vitlökskrydda, sambal orlek, curry
Skär kycklingfiléerna i önskad storlek, marinera med grillkrdda, vitlökskrydda, curry (efter smak) och 3 msk sambal oelek. (Tänk på att sambal är starkt, så smaka av och anpassa efter er)
Stek upp kycklingen i rapsolja i stekpanna.
Lägg över kycklingen i en kastrull när de är färdiga.
Stek sedan paprikan och sockerärtorna hastigt i oljan som kycklingen stektes i.
Häll över även grönsakerna i kastrullen.
Tillsätt en burk kokosmjölk.
Låt allt små puttra i kastrullen i 15 min på låg värme så att smakerna tar sig.
Smaka av och krydda lite extra vid behov.
När allt är klart lägg i färsk basilika.
Servera med Shiratakiris.
De som inte äter lågkolhydrarkost, servera ihop med ris.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar