Tittar ut genom fönstret och solen tittar fram en stund, så härligt!!
Lillan sover så jag passar på att ta en kopp kaffe och en chokladbiskvi.
Unnar mig lite gott innan jobbet.
Som jag tidigare nämnt så är LCHF bakelser inte "fria" från kolhydrater vilket väldigt lite av vår kost är förutom kött, fisk, kyckling, ägg, olika fetter osv.
Hittade en väldigt bra sida i LCHF tidningen som beskriver bra hur man ska äta vid strikt, normal och liberal LCHF, har tagit kort på sidan så ni som är intresserade kan kika på den.
Här kommer receptet på LCHF chokladbiskvier för er som blir lite sugna. Må så gott!
Kram Dee!!
Chokladbiskvier
Bottnar:
2 äggvitor (spara gulorna till smörkrämen)
4 dl mandelmjöl
1/2 dl sukrin melis
Vispa äggvitorna och sukrin melis till det ser ut som marängsmet.
Tillsätt mandelmjöl och rör ihop.
Klicka ut degen i bollar på en plåt med bakplåtspapper.
Platta sedan till och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12 min.
Låt bottnarna svalna!
Smörkräm:
200 g smör (rumstemperatur)
1 dl sukrin melis
2 krm vaniljpulver
1 tsk kakao
2 äggulor
Blanda ingredienserna till du får en jämn och fin kräm.
Jag har ibland lagt i olika essenser ex. mintessense eller arraksarom, pistageessense om man vill få lite variation på smakerna, lite kul att experimentera!
Garnering:
100g mörkchoklad 80%
1-2 msk kokosfett
Smält i en skål i micron.
När bottnarna har svalnat, bre på smörkrämen med en kniv eller vad ni känner funkar bäst för er?
Doppa sedan i smält mörkchoklad.
Låt stelna i frysen 1 tim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar